Kérdésed van? Töltsd ki az űrlapot és visszahívunk!
Ingyenes visszahívást kérek

Taxis tanfolyam
személygépkocsis személyszállító tanfolyam

Taxis vizsga, személyszállító vizsga 2 hetente Budapesten vagy bármelyik megyeszékhelyen. Tanfolyam mindössze 3 nap alatt, rugalmas időbeosztással. Hétvégi tanfolyamok és vizsgák is. Taxis, ill. személygépkocsis személyszállító képzéseinkre akár ONLINE is beiratkozhatsz.

Taxi gépkocsivezető - A közúti közlekedési szolgáltatás keretében személyszállítást végző személygépkocsi vezető.
Személygépkosis személyszállító - Személyszállítást végző személygépkocsi vezető olyan személygépkocsival, amelybe taxióra nincs beszerelve.
Taxi gépkocsivezetői tanfolyam, személygépkocsis személyszállító tanfolyam - Személygépkocsival közúti személyszállítási szolgáltatás végzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati képzés, mely vizsgával zárul.
Taxis igazolvány - A sikeres taxi vezetői vizsga után a Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége által kiadott engedély, mellyel személytaxi szolgáltatás végezhető az adott megyében.

Taxis tanfolyam, szgk-s személyszállító tanfolyam ára


 • személyes beiratkozás Budapesten több helyen, valamint Monoron és Miskolcon
 • ONLINE beiratkozás bárhonnan
 • mindössze 3 napos, gyorsított tanfolyam, hétvégén is
 • taxis és személyszállító vizsga 1 nap alatt hétvégén is
 • INGYENES internetes tananyag
 • profi oktatók, hatékony oktatás, kiemelkedő eredményesség
 • részletfizetés ÁTUTALÁSSAL is
 • kihelyezett tanfolyamok az országban

Fontos! A taxis tanfolyamhoz, ill. a személygépkocsis személyszállító tanfolyamhoz NEM, de munkavállaláshoz már szükséges a 2-es csoportú orvosi alkalmassági és a PÁV II, így érdemes - akár a beiratkozás előtt - megszerezni őket.

Jelentkezni akkor tudsz taxi vezető vagy szgk-s személyszállító képzésre, ha van érvényes, legalább 2 éves, nem kezdő B kategóriás jogosítványod.
ONLINE így iratkozhatsz be:

 1. Hívhatod autósiskolánkat (06 30 234 0034), kérhetsz visszahívást a jobb oldali dobozban, írhatsz nekünk vagy jelentkezhetsz lejjebb a vizsgaidőpontoknál.
 2. Küldd el emailben a
  - személyi igazolvány (vagy útlevél)
  - lakcímkártya
  - jogosítvány másolat (külföldi jogosítvány is lehet)
  - ha van, akkor taxi vagy személyszállítói engedély másolatod
  - ill. ha van magyar telefonszámodat
 3. Emailben megkapod a tanulmányi szerződést és adatlapot, melyeket kitöltve, aláírva küldd vissza nekünk postán (postacím az oldal alján).
 4. Közben utald át az első részletet, 50.000 Ft-ot.
  Utalási adatok: GyorsJogsi Kft.
  12011856-01378765-00100000
  A közleménybe MINDENKÉPP írd bele a neved/résztvevő nevét és hogy "TAXI" vagy "SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ".
 5. A papíroknak és az első részletnek az adott vizsgaidőpont napja előtt 14 nappal be kell érkeznie autósiskolánkhoz!
 6. Mindeközben egyeztetünk Veled a taxis / személyszállító tanfolyam időpontjáról és helyszínéről.

SZEMÉLYESEN is intézheted a beiratkozást autósiskolánknál, ezt alábbi irodáinkban tudod megtenni:

A tanfolyamok elméleti képzése mindössze 3 napos (28 óra), hétvégi oktatással is. Az elméleti órákat a tervezett vizsgaidőpont előtt, rugalmasan, a tanulókhoz igazítjuk. Taxis vagy személygépkocsis személyszállító tanfolyamokat Budapesten, vagy legalább 10 fő esetén bármely megyeszékhelyen tartunk.
A tanuláshoz INGYENES internetes tananyagot biztosítunk, melynek segítségével otthon is tudsz készülni személyszállító/taxis vizsgádra. Elméleti oktatónk több évtizedes szakmai tapasztalatával pedig a legprofibbak egyike.

Az elméleti és gyakorlati személyszállító / taxis vizsga

A tanfolyam elméleti és gyakorlati vizsgája 1 napon zajlik. Beiratkozás után 10 nappal akár már vizsgázhatsz is. A vizsgára jelentést autósiskolánk intézi.

A taxi vezetői, ill. szgk-s személyszállító vizsga az alábbi részvizsgákból épül fel:
- taxis kresz vizsga (papír tesztlapos írásbeli)
- taxinál helyismereti vizsga, személyszállítónál országos helyismereti vizsga (szóbeli)
- szakmai ismeretek (papír tesztlapos írásbeli vizsga)
- forgalmi vizsga (gyakorlati vizsga)

Az elméleti kresz vizsga papíralapú tesztlapon zajlik, amin 50 taxis kresz (Közlekedési ismeretek) kérdést kapsz majd. A tesztlap 70 pontos, ebből 7 hibapontod lehet, vagyis minimum 63 pontot kell elérned a sikeres kresz vizsgához.
Ha a kresz vizsga nem sikerül, attól még nem veszik el a meglévő jogsidat!!!
A szóbeli helyismereti vizsga 1 db 2 kérdéses tételhúzásból épül fel, az első kérdés a helyi hotelek, kórházak, látványosságok felsorolásából áll, a második pedig egy úti célhoz való eljutás elmagyarázása térkép alapján.
A szakmai ismeretek vizsga 25 kérdéses írásbeli tesztlap, amiben max. 5 hibapontod lehet (utasfelvétel, fuvarvállalás, díjszabás, hibaelhárítás).
A gyakorlati forgalmi vizsga 50 perces vezetésből áll, amit iskolánk taxi gépkocsiján kell végrehajtani (szem.szállítónál saját autón).

Taxis továbbképzés, személygépkocsis személyszállító továbbképzés

Továbbképzésre kötelezett, akinek a korábban megszerzett taxi vezetői/személyszállító engedélye 5 éves. A továbbképzés elvégzésének határideje 2017. dec. 31.
A vizsgán a 2 tesztlapot kell kitöltened (kresz és szerződési feltételek tesztlap).
A továbbképzés elvégzése után új taxi engedélyt kell kiváltanod.

Sikeres vizsgáid után a megszerzett taxi vezetői/személyszállítói vizsgaigazolást a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól autósiskolánk kapja meg, 21 napon belül. Ezután a tanuló előre egyeztetve központi irodánkban tudja átvenni.

A taxiengedély kiváltásához az adott megye illetékes Közlekedési Felügyelőségét kell felkeresned, ahol a vizsgaigazolás birtokában és az alábbi feltételek teljesítése mellett kérelmezheted a Hatóságtól a taxis igazolvány kiállítását.
Engedélyed arra a városra és annak megyéjére kapod, ahol a taxis vizsgát letetted.
A személygépkocsis személyszállító engedélyt bármely megye Közlekedési Felügyelőségén kiválthatod vizsgaigazolásoddal, az engedély országos hatókörű.

A munkavállaláshoz már szükséges a 2-es orvosi alkalmassági igazolás, mely 5 évig érvényes, így 5 évente időszakos orvosi vizsgálaton kell részt venni, ezután az új igazolással kell felkeresned a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékes Felügyelőségét és kérelmezni az új taxivezetői vagy személyszállítói engedélyed.

Másik megyére bővítenéd taxi vezetői engedélyed?

Ha más megyére szeretnéd bővíteni taxis engedélyed, akkor külön gyakorlati helyismereti vizsgát kell tenned. A vizsgát csak azon a megyeszékhelyen teheted, ahová szeretnéd a bővítést kérni, vagyis ahol szeretnél dolgozni.